Als je alleen achterblijft in het huis dat eerst van jullie samen was

Relaties zijn fijn als alles goed is. Maar als dat niet meer het geval is en een scheiding op een gegeven moment de enige mogelijkheid nog is, kan dat alsnog gevoelens van rouw oproepen. Je kunt je teleurgesteld voelen en het idee hebben dat je enorm gefaald hebt. Deze gevoelens overheersen in je huis. Dit kan ervoor zorgen dat je vast blijft zitten. 

Eén van de mooie aspecten van Feng Shui, is de mogelijkheid om te kunnen ondersteunen bij verlies en trauma. Zeker ook bij de heftige emoties die bij het leven horen, maar extra pijnlijk lijken te zijn na een scheiding. Meestal is het lastig om je aan te passen na een scheiding, als je huis de gemeenschappelijke ruimte voor jullie samen is geweest. 

Het huis symboliseert eigenlijk letterlijk jullie relatie, waardoor de ruimte om je heen misschien nog leger en gevuld met verdriet kan voelen. Dit kan een koud, zelfs bevroren gevoel oproepen en dit maakt het je moeilijk om verder te gaan met je leven. Feng Shui  kan je helpen om weer te helen en je vooruit te laten gaan in je huis..en daarmee ook je leven. 

Gebruik de volgende tips om een ondersteunende omgeving te creëren, die je helpt om het verleden achter je te laten en die ervoor zorgt dat je weer gezond, vrolijk en lekker jezelf bent.

1. Herstart je ogen en je hart, door je huis op een andere manier te bekijken
Bij Feng Shui zijn, net als bij de liefde, de ogen verbonden met het hart. We worden verliefd op iemand met onze ogen en die gevoelens gaan direct door naar ons hart. Na een scheiding, kunnen de symbolen die we in ons huis zien, een krachtige herinnering oproepen die we met onze ogen zien, maar in ons hart voelen. 

Omdat je opnieuw start, is het dus belangrijk om je hart eigenlijk weer opnieuw te starten. Dit kan je doen door alle zichtbare herinneringen van de oude relatie te verplaatsen of zelfs helemaal weg te halen. Start met alle schilderijen en andere zaken, lampen  of kunstwerken die je herinneren aan die relatie. Haal ze van de muur. Geef ze een andere plek of doe ze weg. Dit helpt je ogen en je hart om op een andere manier te kijken en te voelen. Zorg er ook voor dat de oude foto’s van jullie als een stel, of van jou alleen uit die tijd, opgeborgen worden. Maak nieuwe foto’s met vrienden, of alleen van de nieuwe jij en doe die in een mooi lijstje. 

2. Belangrijk om jezelf in je nieuwe leven te zien
Vraag een vriend om foto’s van jou te maken, zonder dat je het door hebt. Dus spontane, niet-geposeerde foto’s. Bijvoorbeeld als je aan het koken bent, aan het wandelen, gezellig met vrienden aan het praten enzovoort. Als je jezelf ziet op foto’s waar je het naar je zin hebt, waardeer meer het het leven dat je nu leeft.

3. Vervang oude symbolen
Zoals een huis symbool kan staan voor een relatie en het stel dat daar gewoond heeft, zo kunnen ook andere zaken hier symbool voor staan. Begin bij de slaapkamer. Vervang het bed en niet alleen de topping, maar het hele matras. Een bed is toch wel het grootste symbool voor een relatie. Dit mag vervangen worden. Kijk naar meubels of accessoires die je het meest aan de vorige relatie herinneren en verplaats of vervang ze. 
Laat het los
Ik kan me voorstellen dat je aan bepaalde zaken vasthoudt, omdat ze nog helemaal goed zijn, ze best duur waren of het pijn doet om het weg te doen. Maar het mag weg. Als je je er beter bij voelt, dan bewaar je bijvoorbeeld één foto en de rest doe je weg.

4. Zoek een ondersteunend netwerk
Ga op zoek naar plaatsen en mensen, die je zoektocht naar een nieuw begin kunnen ondersteunen. Je kunt mij vragen voor een Feng Shui-advies van je hele huis. Denk misschien ook aan andere zaken, zoals een Reiki behandeling of een fijne massage om oude trauma’s los te kunnen laten. Geef de 6-metaal hoek van je huis extra aandacht. Dit is de hoek van de Behulpzame Vrienden. Als je een raster met 9 vakken over de plattegrond van je woning zou leggen, dan bevindt deze plek zich vanaf de voordeur gezien rechts vooraan. Kies een mooi kristal of iets van metaal om die positie extra te ondersteunen. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, zorg voor een goed vangnet van hulp.

5. Hou van jezelf
Dit klinkt als een inkopper, maar behandel jezelf zoals je een heel dierbare vriend zou behandelen. Koop iets waar je blij van wordt, speciale wijn of lekkere koffie. Zorg voor regelmatige verwennerij, zoals bijvoorbeeld een manicure, massage of iets waar je je geborgen en geliefd door voelt. Zaken die je wellicht eerst niet deed. 

6. Hou van je huis
Zie je huis als jouw ruimte. Zoek het niet buiten de deur, maar zorg voor een beetje extra liefde in je huis. Zoek naar zaken die je zou kunnen veranderen in iets waar je oprecht blij van wordt. Denk aan het veranderen van de kleur van de voordeur, andere lampen, of de hele kamer een andere kleur geven. Dit zorgt voor extra persoonlijke energie in die ruimte. Dat het jouw ruimte is, waar je graag bent en dat zorgt ervoor dat je vooruit kijkt met hoop en verwachting. 

7. Zie je leven en je huis groeien
Zorg voor een frisse verse start, door bij de voordeur nieuwe planten te zetten. Kijk of het je lukt om bij de keuken een kruidentuin te maken. Planten zijn één van de beste manieren om nieuwe energie in je huis en daarmee  je leven te trekken. Lekker met je handen in de aarde, bezig zijn met de groei van een ander levend organisme. Zo laat de natuur zien hoe het moet. Handen uit de mouwen voor een lekker frisse verse start. 

Succes!

Liefs, Melati

Meld je aan voor de
nieuwsbrief vol
Feng Shui-tips

Ontvang 10 keer per jaar fijne Feng Shui-tips voor je huis en levenBedankt voor je aanmelding!