Spullen en pijn die eraan hangt

Feng Shui is een manier om naar energie, jezelf en je woning te kijken. Je hebt een huis gekozen omdat het resoneert met jou op dat moment in je leven. Het vertelt heel veel over jou. Het is als het ware een hele grote spiegel die je voorgehouden wordt. Want vaak zie je het zelf juist niet. Want we hebben allemaal onze blinde vlek.

“Laat mij je huis zien, en ik vertel je wie je bent en hoe je momenteel in het leven staat.”
Confronterend. Maar ook heel praktisch toepasbaar! Feng Shui kan je juist lekker helpen om de problemen die zichtbaar zijn in je huis, aan te gaan pakken.

De begane grond staat voor het hier en nu, de verdiepingen voor de toekomst en de zolder voor de ziel. Daarom zou je op de zolder je mooie en waardevolle spullen zoals je fotoboeken mogen bewaren. De kelder en alles ónder de begane grond, staat voor het verleden.

Een vraag bij het Feng Shui-advies van een woning kan ook zijn “waar staan deze spullen voor?” Rommel, of een overvloed aan spullen kan betrekking hebben op hoe je iets voelt. Deze chaos in jouw hoofd kan tot uitdrukking gebracht worden door de chaos in je huis. Dit kan te maken hebben met verwachtingen, conflicten, rolpatronen en verplichtingen die je jezelf hebt opgelegd of eisen die aan jou zijn gesteld. 

Door met de fysieke rommel, die is ontstaan omdat jij niet lekker in je vel zat, aan de slag te gaan, creëer je ruimte om weer met die gevoelens in contact te komen. Daarom is het belangrijk om naar de oorzaak van het probleem te zoeken. 
Dit kan lastig zijn. Want spullen zorgen ook voor een bepaalde veiligheid. Ze beschermen je tegen de pijn die onder al deze rommel verborgen ligt en daar ook vastgehouden wordt. Maar het maakt niet uit met hoeveel spullen, rommel of materiaal je probeert om je pijn weg te stoppen, het zal nooit genoeg zijn.

Het is lastig om een voorwerp waar een pijnlijke herinnering aan zit weg te doen. Want door het op te pakken en er iets mee te moeten, betekent dat je ook iets moet met die pijnlijke herinnering.. Zo ook met dit souterrain. De pijn mocht gezien en erkend worden. Maar door fysiek lekker aan de slag te gaan, maak je ruimte ook in je hoofd. 
Het geeft je de kans jouw pijn los te laten.

Meld je aan voor de
nieuwsbrief vol
Feng Shui-tips

Ontvang 10 keer per jaar fijne Feng Shui-tips voor je huis en levenBedankt voor je aanmelding!