feng shui ADVIES

Courage gives us a voice and compassion gives us an ear. Without both, there is no opportunity for empathy and connection. -Brené Brown-

In 2016 veranderde mijn leven volledig door een bijzondere ontmoeting met Feng Shui. Met dat ik dit schrijf denk ik dat het wel heel heftig klinkt, maar ik kan het eigenlijk niet anders omschrijven. Het is een prachtige transformatie geworden, lees hier mijn verhaal:

Voorheen was ik, net als jij nu wellicht, altijd aan het doorbuffelen, zonder tijd te nemen voor reflectie en zelfzorg. Maar de diepgaande impact van Feng Shui heeft mijn ogen geopend en heeft me weer laten genieten van het leven zoals ik dat voorheen niet deed. Ooit beschouwde ik mezelf als enorm veerkrachtig en stoer. Toen ik onverwacht moeder werd tijdens mijn studie, heb ik doorgezet en een succesvolle carrière als alleenstaande moeder opgebouwd. Ik mocht niet klagen, zette mijn schouders eronder en liet vooral niet mijn emoties, twijfel of verdriet zien. Toen ik na 10 jaar mijn lief leerde kennen en we een intensief fertiliteitstraject ingingen, bleef ik vasthouden aan mijn houding die tot dan toe had gewerkt, in de hoop dat dit uiteindelijk de gewenste uitkomst zou brengen. De keiharde overtuiging dat het zou lukken als ik er maar hard genoeg voor werkte. Na zeven zware IVF-pogingen verwelkomde ik eindelijk mijn tweede dochter en mijn zoon.

Maar in die tijd ben ik bijna ongemerkt mijn eigen kleuren uit het oog verloren, mijn eigen identiteit kwijtgeraakt. En daarmee sijpelde ook de lichtheid, het plezier en de levenslust tussen mijn vingers door. Feng Shui heeft me geleerd dat hard werken me wel gebracht heeft waar ik ben, maar dat een balans tussen inspanning en ontspanning essentieel is voor fijne harmonie in mijn leven. Door met mijn huis aan de slag te gaan, ben ik ook aan de slag gegaan met mijn emoties. En ik ben me bewust van de enorme impact die je omgeving op je heeft. Alles dat je denkt te verstoppen wordt zichtbaar gemaakt. Dit geef je aandacht en het mag er zijn. Zo kan je het gaan verwerken. En met dat je het aan het verwerken bent, vorm je jouw omgeving zó dat het een positief effect op jou heeft. En het fijne is, dat je er veel kracht uit kunt halen, omdat jij het zelf mag aanpakken.

Feng Shui heeft me kracht gegeven om mijn verleden aan te kunnen en mijn leven in eigen hand te nemen. Het heeft mijn perspectief op het leven veranderd, waardoor ik milder naar mezelf en anderen ben gaan kijken. Het heeft me laten zien dat het leven niet draait om goed of slecht, maar om een samenhangend geheel waarin we met mildheid en begrip mogen handelen. En dat bevalt me uitstekend! Ik kan nu op een liefdevolle manier naar mezelf kijken. En doordat ik kwetsbaar durf te zijn, is er ook ruimte voor verdieping in mijn relaties. Gelukkige gezinsleden maken mij blij. Ik weet wie ik ben en wat bij mij hoort en daardoor kan ik veel makkelijker keuzes maken die echt bij mij passen. Dat kwetsbaar zijn eigenlijk een mooie kracht is. Nog steeds het vuur in me, maar nu veel meer in balans.

Ik help nu vrouwen die hun eigen identiteit zijn kwijtgeraakt om weer levenslust, plezier en lichtheid te vinden. En daar ben ik een kei in geworden. De wereld een beetje mooier maken. Hiermee wil ik bijdragen aan meer inzicht en reflectie in de wereld. Dat het gelukkig worden in jou zit en dat ik je handvatten geef om dit voor elkaar te krijgen. Feng Shui gaat voor mij niet alleen over de juiste plaatsing van objecten, waar moet de bank of de plant en welke kleur mag er op de muur? Maar het is een instrument om de kern van het leven te bereiken. Het gaat over het begrijpen van de verbinding tussen ons innerlijke zelf en onze omgeving, en hoe deze ons dagelijks leven beïnvloedt. En het fijne is dat je er veel kracht uit kunt halen, omdat jij het helemaal zelf in de hand hebt. Dat klinkt lekker hè?

Ik ben dan ook reuze benieuwd naar jouw verhaal. Wil je het met me delen? Ik nodig je uit voor een Groei-gesprek, waarin we kunnen praten over hoe ik je kan helpen om jezelf te herontdekken en je leven een nieuwe richting te geven.

Dat ik een grote passie heb voor Feng Shui, dat weet je nu, maar wist je ook dat;
*..ik enorm van Thais eten houd en dat een vriendin en ik elkaar dus, bij elke verjaardag, mee uit eten nemen naar dat speciale zaakje op de Straatweg in Rotterdam! www.YamThai.nl

*..ik het heerlijk vind om gewicht te heffen en dat mijn persoonlijke record bankdrukken staat op 8 x 47,5 kilo!

*..een mooie quote, een ontroerend filmpje of iemand die vol verve haar verhaal vertelt, zaken zijn die mij inspireren. Vaak zijn het vrouwen die met volle overtuiging iets doen. Zoals Brené Brown, die al jaren onderzoek doet naar moed, kwetsbaarheid, schaamte en empathie. Zij is eigenlijk een soort van hoe je innerlijke stem zou mogen klinken. Zonder poespas zegt ze hele rake woorden. Zo vertelt ze heel open over haar eigen angsten en onzekerheden, op een fijne en duidelijke manier waar veel kracht uit straalt. www.brenebrown.com

*..mijn huis zeker ook niet altijd helemaal Feng Shui-waardig is..!

*..ik helemaal niet van gezelschapsspelletjes houd, maar me één keer per jaar, met Kerst ja, laat verleiden.

*..mijn vader in Indonesië geboren is en mijn naam ook daar vandaan komt. Melati betekent witte Jasmijn en die bloemetjes ruiken zalig!

*..ik van mooie spullen hou, maar zeker ook juist van dingen die een grapje in zich hebben! Zo hangen er papieren Japanse inkvisballonnetjes aan het plafond in mijn werkkamer, drinkt de Venus van Botticelli bij ons een milkshake en hangt er een obees cherubijntje boven ons bed. Ook is iedereen verrukt van mijn gouden apenplakbandhouder.

*..ik helemaal fan ben van borstvoeding. Yep, die maffia ben ik en ik was de enige in mijn omgeving. Het gevoel dat je met jouw lichaam een ander wezentje voedt, troost en veiligheid biedt vind ik zó bijzonder. Ook hoe het werkt, dat het bij koorts verkoelend werkt en dat er meer antistoffen in zitten als je kindje ziek is, prachtig. Ik heb dan ook in totaal zeker 5,5 jaar gevoed en vind het af en toe nog steeds jammer dat die fase voorbij is.

*..ik voornamelijk vegan probeer te eten, maar dat lukt me niet helemaal. Dit doe ik niet omdat ik geen vlees of kaas lust, maar omdat ik het vreselijk vind hoe wij met de dieren om gaan. Ook vind ik het eigenlijk niet fijn om iets te doden om het op te eten, of het uit te buiten terwijl er prima alternatieven zijn. En nee, sojamelk in je cappuccino vind ik echt niet lekker. Op Instagram volg ik ullenka_ die alleen maar groente en fruit eet en daar de origineelste gerechten mee maakt. Zij doet het met zoveel plezier en liefde en dat vind ik leuk om te zien.

Nu heb je me wat meer leren kennen. Ik hoop je snel te ontmoeten.

Liefs, Melati

Meld je aan voor de
nieuwsbrief vol
Feng Shui-tips

Ontvang 10 keer per jaar fijne Feng Shui-tips voor je huis en levenBedankt voor je aanmelding!