feng shui ADVIES

Courage gives us a voice and compassion gives us an ear. Without both, there is no opportunity for empathy and connection. -Brené Brown-

In 2016 gebeurde er iets waardoor mijn hele kijk op het leven en op mijzelf is veranderd.
Ik kwam in aanraking met Feng Shui. 

Waar ik eerst, waarschijnlijk net als jij nu, altijd maar aan het doorbuffelen was, vooral niet stil wilde staan en mildheid vooral geen tijd gunde, heeft de impact van Feng Shui me echt mijn ogen geopend en durf ik weer voluit te leven.

Ik vond mezelf altijd zo enorm stoer. Ik studeerde nog toen ik ongepland moeder werd, maar ik zette mijn schouders eronder, mocht van mezelf niet klagen en heb als alleenstaande moeder flink carrière gemaakt. Toen ik eindelijk mijn lief tegenkwam en we een lang en slopend fertiliteitstraject in gingen, heb ik me vastgehouden aan hoe het tot dan toe altijd gewerkt had in mijn leven. Dus dwang erop, gevoelens uit en vooral doorgaan. De keiharde overtuiging dat zou lukken als ik er maar hard genoeg voor werkte. Zeven IVF-trajecten later had ik er een dochter en een zoon bij.

Maar in de loop van die jaren, ben ik bijna ongemerkt, mijn eigen kleuren uit het oog verloren. En daarmee sijpelde ook de lichtheid, het plezier en de levenslust tussen mijn vingers door.

Feng Shui heeft me geleerd dat hard zijn me wel gebracht heeft waar ik was, maar dat een evenwicht in Yin en Yang ook zorgt voor een fijne harmonie in mijn eigen leven. Dus niet alleen maar buffelen, maar ook ruimte maken voor emotie. Door met mijn huis aan de slag te gaan, ben ik ook aan de slag gegaan met mijn emoties. En ik ben me bewust van de enorme impact die je omgeving op je heeft. Alles dat je denkt te verstoppen wordt zichtbaar gemaakt. Dit geef je aandacht en het mag er zijn. Zo kan je het gaan verwerken. En met dat je het aan het verwerken bent, vorm je jouw omgeving zó, dat het nu een positief effect op jou heeft. En het fijne is, dat je er veel kracht uit kunt halen, omdat jij het zelf mag aanpakken.

Het heeft me zoveel kracht gegeven, ik kan de pijn uit het verleden, maar ook andere zaken in mijn leven aanpakken. Ik zeg daarmee niet dat alles op te lossen is. Maar je kunt wel veranderen hoe je de zaken ervaart. Dit heeft echt mijn kijk op het leven veranderd. Ik ben milder naar mezelf, en naar de personen om me heen gaan kijken. We zijn vaak geneigd te denken in goed en slecht, en eigenlijk is het één prachtig geheel. Zonder oordeel, en met mildheid. Dat als het bij mij de zoete inval is en iedereen altijd mee kan eten, het logisch is dat het ook een beetje een rommeltje mag zijn.
En dat bevalt me uitstekend! Ik kan nu op een liefdevolle manier naar mezelf kijken. En doordat ik kwetsbaar durf te zijn, is er ook ruimte voor verdieping in mijn relaties. Gelukkige gezinsleden maken mij blij. Ik weet wie ik ben en wat bij mij hoort en daardoor kan ik veel makkelijker keuzes maken die echt bij mij passen. Dat kwetsbaar zijn eigenlijk een mooie kracht is. Nog steeds het vuur in me, maar nu veel meer in balans.

Dit is wie ik ben. Een groot hart, met een enorme drive. Mijn humor zet ik in om het leven wat lichter te maken. Ik kan echt vlammen als ik op een podium sta of over mijn passie vertel en weet anderen dan enorm te enthousiasmeren.

Feng Shui is voor mij dus niet een methode om te weten waar je je plant of de bank neer zet. Maar een middel om tot de kern van jouw leven te komen. Welke pijn laat je niet zien, maar lees ik in jouw huis? Waar schuurt het en waar mag het fijner stromen?

Daar ben ik een kei geworden; Vrouwen die hun eigen kleuren zijn kwijtgeraakt, begeleiden naar levenslust, plezier en lichtheid. De wereld een beetje mooier maken. Hiermee wil ik bijdragen aan meer inzicht en reflectie in de wereld. Dat het gelukkig worden in jou zit en dat ik je handvatten geef om dit voor elkaar te krijgen. Dit verandert echt je leven. Hoe je naar jezelf kijkt, en naar de personen om je heen. Het effect van jouw omgeving op jou als mens. En andersom, het effect dat jij op de omgeving hebt. En het fijne dat je er veel kracht uit kunt halen, omdat jij het helemaal zelf in de hand hebt.

Ik ben dan ook reuze benieuwd naar jouw verhaal. Hoe kan ik jouw helpen om jezelf te herontdekken en je leven een nieuwe richting te geven? Ik zou het leuk vinden om met jou in gesprek te komen, geef je je op voor een gratis Groei-gesprek?

 

Dat ik een grote passie heb voor Feng Shui, dat weet je nu, maar wist je ook dat;

*..ik enorm van Thais eten houd en dat een vriendin en ik elkaar dus, bij elke verjaardag, mee uit eten nemen naar dat speciale zaakje op de Straatweg in Rotterdam! www.YamThai.nl

*..ik het heerlijk vind om gewicht te heffen en dat mijn persoonlijke record bankdrukken staat op 8 x 47,5 kilo!

*..een mooie quote, een ontroerend filmpje of iemand die vol verve haar verhaal vertelt, zaken zijn die mij inspireren. Vaak zijn het vrouwen die met volle overtuiging iets doen. Zoals Brené Brown, die al jaren onderzoek doet naar moed, kwetsbaarheid, schaamte en empathie. Zij is eigenlijk een soort van hoe je innerlijke stem zou mogen klinken. Zonder poespas zegt ze hele rake woorden. Zo vertelt ze heel open over haar eigen angsten en onzekerheden, op een fijne en duidelijke manier waar veel kracht uit straalt. www.brenebrown.com

*..mijn huis zeker ook niet altijd helemaal Feng Shui-waardig is..!

*..ik helemaal niet van gezelschapsspelletjes houd, maar me één keer per jaar, met Kerst ja, laat verleiden.

*..mijn vader in Indonesië geboren is en mijn naam ook daar vandaan komt. Melati betekent witte Jasmijn en die bloemetjes ruiken zalig!

*..ik van mooie spullen hou, maar zeker ook juist van dingen die een grapje in zich hebben! Zo hangen er papieren Japanse inkvisballonnetjes aan het plafond in mijn werkkamer, drinkt de Venus van Botticelli bij ons een milkshake en hangt er een obees cherubijntje boven ons bed. Ook is iedereen verrukt van mijn gouden apenplakbandhouder.

*..ik helemaal fan ben van borstvoeding. Yep, die maffia ben ik en ik was de enige in mijn omgeving. Het gevoel dat je met jouw lichaam een ander wezentje voedt, troost en veiligheid biedt vind ik zó bijzonder. Ook hoe het werkt, dat het bij koorts verkoelend werkt en dat er meer antistoffen in zitten als je kindje ziek is, prachtig. Ik heb dan ook in totaal zeker 5,5 jaar gevoed en vind het af en toe nog steeds jammer dat die fase voorbij is.

*..ik voornamelijk vegan probeer te eten, maar dat lukt me niet helemaal. Dit doe ik niet omdat ik geen vlees of kaas lust, maar omdat ik het vreselijk vind hoe wij met de dieren om gaan. Ook vind ik het eigenlijk niet fijn om iets te doden om het op te eten, of het uit te buiten terwijl er prima alternatieven zijn. En nee, sojamelk in je cappuccino vind ik echt niet lekker. Op Instagram volg ik ullenka_ die alleen maar groente en fruit eet en daar de origineelste gerechten mee maakt. Niet iets dat ik persé ambieer, maar zij doet het met zoveel plezier en liefde en dat vind ik leuk om te zien.

Nu heb je me wat meer leren kennen. Ik hoop je snel te ontmoeten.

Liefs, Melati

Meld je aan voor de
nieuwsbrief vol
Feng Shui-tips

Ontvang 10 keer per jaar fijne Feng Shui-tips voor je huis en levenBedankt voor je aanmelding!